Достапни линкови

Руска република остана без влада по желба на претседателот


Претседателот на руската република Башкортостан Рустем Камитов ја распушти владата и му ги одзема ингеренциите на премиерот. Претседателот Камитов денеска изјави дека потегот е дел од голема реформа во извршната власт со цел да стави крај на преклопувањето на надлежностите на владата и претседателската администрација. Тој додаде дека новата владина структура ќе биде соопштена за неколку дена заедно со соодветна модифицирана легислатива.
XS
SM
MD
LG