Достапни линкови

За 9 месеци 340 луѓе загинале на авганистанските патишта


Талибанците го отфрлија извештајот на Обединетите Нации според кој најголем број од цивилните жртви во Авганистан загинуваат од бомбите кои што се поставувани на патиштата. Портпаролот на Талибанците Забилах Муџахид изјави дека тие користат такви бомби само кога станува збор странски и авгнаистански воени сили. Во изветајоте е наведено дека „домашнонаправените бомби “ се најголемиот убиец во Авганистан и дека само во изминативе 9 месеци загинале 340 луѓе што е за 30 проценти повеќе од лани.
XS
SM
MD
LG