Достапни линкови

Гориво од воздух и вода


Мала британска компанија соопшти дека успеала да создаде гориво од вода и воздух и се надева дека технологијата еден ден ќе биде прилагодена за производство на еколошки горива. Од “Ер Фјул Синтезис” соопштија дека успеале да создадат 5 литри синтетички бензин во временски период од 3 месеци. Процесот вклучува одвојување на јаглеродот од возухот и водородот од водата, кои потоа се комбинираат во катализатор за да се создаде метанол.
XS
SM
MD
LG