Достапни линкови

Фонд против глобалното затоплување ќе се отвора во Јужна Кореа


Јужна Кореа е избрана за земја -домаќин на фонд на Обединетите нации преку кој ќе се исплаќаат по 100 милиони американски долари годишно за борба против климатските промени. Зелениот климатски фонд е замислен како најголемиот светски финансиер преку кој ќе им се помага на земјите во развој да се прилагодат на климатските промени.
XS
SM
MD
LG