Достапни линкови

Пад на странските инвестии во Кина


Странските инвестиции во Кина во минатиот месец паднале за 6,8 насто во однос на минатата година. Министерството за трговија соопшти дека инвестициите изнесувале 8,4 милијарди долари. Во септември бил постигнат и пораст на извозот за скоро десет проценти. Сепак, министерството оцени дека е прерано да се прогнозира натамошен трговски пораст.
XS
SM
MD
LG