Достапни линкови

Меѓународен симпозиум за 100 годишнината од Балканските војни


Истанбул
Во Истанбул во текот на претстојниот викенд на Меѓународен сумпозиум посветен на 100 годишнината од Балканските војни. На собирот под покровителство на турскиот министер за внатрешни работи Идрис Наим Шахин, ќе учествуваат претседателите на Македонија, Црна Гора и Србија, Ѓорге Иванов, Филип Вујановиќ и Томислав Николиќ, како и косовскиот министер за јавна администрација Махир Јагџилар. Најавено е присуство и на други министри од балканските земји. На форумот учество најавија и историчари и експерти од 11 држави, меѓу кои и од САД, Италија и Франција.
XS
SM
MD
LG