Достапни линкови

Нови штрајкови во Грција


Пред утрешниот најавен генерален штрајк во Грција поради мерките за штедење, уште од денеска не работат новинарите, лекарите, вработените во судовите. Грција е во преговори со меѓународните кредитори, Европската Комисија, Европската Централна Банка и Меѓународниот Монетарен Фонд за мерките за штедење што треба да бидат спроведени за да и биде исплатена на Атина следната транша од финансиската помош. Утрешниот 24 часовен генерален штрајк го организираат двата најголеми грчки синдикати.
XS
SM
MD
LG