Достапни линкови

Британец се спаси од екстрадиција во САД


Британскиот хакер Гари Мекинон што е обвинет од Вашингтон за упад во комјутерскиот систем на американската армија денеска се спаси од ектрадиција. Британскиот секретар Тереса Мај соопшти дека одлуката да не биде екстрадиран обвинетиот е донесена затоа што постои ризик тој да изврши самоубиство стравувајќи од можната 60 годишна казна затвор која го очекува во САД. Ова е прв пат Британија да не дозволи екстрадиција на обвинет.
XS
SM
MD
LG