Достапни линкови

ЕУ бара Гугл да ги смени правилата за приватност


Новите правила на Гугл за заштита на личните податоци кои се воведени на 1 март не се во согласност со европските закони за привтаност на податоци и тие правила треба да се сменат. Во заедничкото соопштение за регулаторните тела од ЕУ за оваа прашање е наведено дека гигантот треба да обезбедни „јасни и комплетни информации за сочувување на личните податоци на корисниците“ и бараат од Гугл да преземе итно мерки за да го отстрани проблемот. Гугл во март ги соеднини сите 60 прописи за приватност во едно со што ги спои сервисите кои претходно беа одвоени како Јутјуб, Гмаил, и Гугл плус.
XS
SM
MD
LG