Достапни линкови

Светски ден на храната


Денеска е светскиот ден на храната кој годинава се одбележува под мотото: „Земјоделските задруги, клучни за исхранување на светот„. Организацијата за исхрана и земјоделство ФАО смета дека улогата на задругите како доброволни здруженија на граѓани кои работат заедно може да придонесат во решавањето на гладот во светот. Според последниот извештај објавен во овој месец, скоро 870 милиони луѓе , или секој осмми страда од хронична неухранетост.
XS
SM
MD
LG