Достапни линкови

Самитот на Организацијата за економска соработка во Баку


Самит на Организацијата за економска соработка во 2010 година ви Истанбул.
Се очекува лидерите на Иран, Пакистан, Авганистан и Турција да учествуваат на Самитот на Организацијата за економска соработка што почнува денеска во главниот град на Азербејџан, Баку. Министерот за надворешни работи на Азербејџан Елмар Мамадијаров изјави дека се очекува лидерите на 10 земји членки на организацијата да разговараат за начините за подобро искористување на економскиот потенцијал на регионот. На крајот на самитот се очекува да биде усвоена „Декларацијата од Баку“ во која ќе бидат поставени принципите на идна соработка. Покрај наведените, во организацијата членуваат уште Казахстан, Киргистан, Таџикистан, Туркменистан и Узбекистан.
XS
SM
MD
LG