Достапни линкови

Американците Рот и Шипли добитници на Нобеловата награда за Економија


Професор по економија и добитник на Нобелова награда Алвин Рот
Кралската шведска академија за наука соопшти дека добитници на Нобелова награда за економија годинава се американкците Алвин Рот и Лојд Шипли. Тие ја добија наградата во вредонст од 1,2 милиони долари за нивната теорија за „стабилни алокации и практика на маркет дијазн.“
XS
SM
MD
LG