Достапни линкови

Пробен попис во Босна и Херцеговина


Во Босна и Херцеговина денеска започнува пробен попис пред реализирањето на редовниот во 2013 година. Пописот ќе трае дo 29 октомври и ќе се однесува на населението, домаќинствата и становите. Ова е едно од барањата на ЕУ во однос на БиХ каде што последниот попис е одржан пред 21 година.
XS
SM
MD
LG