Достапни линкови

Нови мерки на ЕУ за Иран Сирија и Белорусија


Министрите за надворешни работи на ЕУ на денешниот состанок во Луксембург се очекува да донесат нов пакет мерки кои се однесуваат на режимите во Иран, Сириjа и Белорусија. Се очекува министрите да одобрат санкции кои се однесуваат на банкарскиот сектор во Иран, потоа притисок на владата во Сирија да ја сопре борбата против бунтовниците и да ги прошират казнените мерки против Белорусија во однос на парламентарните избори.
XS
SM
MD
LG