Достапни линкови

Парламентарни избори во Црна Гора


Изборна кампања
Во Црна Гора денеска ќе се оддржат парламентарни избори, во кои ќе учествуваат 13 политички формации: седум коалиции, пет партии и една група граѓани, кои ќе се борат за 81 место во републичкиот парламент. Право на глас имаат 514.055 граѓани. Денешните парламентарни избори ќе бидат девети по ред од воведувањето на повеќепартискиот систем во Црна Гора и трети по прогласувањето на независноста во 2006 година.
XS
SM
MD
LG