Достапни линкови

ЕУ ја доби Нобеловата награда за мир - 2012


Европската Унија е добитник на Нобеловата награда за мир за 2012 година.
Ова е одлуката на Нобеловиот Комитет донесена денеска во Осло.
Наградата се доделува поради над 6 деценискиот придонес за мир, помирување, демократија и човекови права во Европа..
XS
SM
MD
LG