Достапни линкови

Кинески писател добитник на Нобелова награда


Кинескиот писател Мо Јан е добитник на Нобеловата Награда за 2012 година за литература. Неговата последна новела „Жаби “ објавена во Кина во 2010 година ја критикува кинеската влада за нејзината политичка стратегија за едно дете. Наградата е во вредност од 1,2 милини долари.
XS
SM
MD
LG