Достапни линкови

Пакистанските власти нудат 100 илјади долари за апсење на напаѓачите на Малала


Протестит во Пакистан впоради нападот на Малала Јоусафзаи
Пакистанските власти соопштија дека девојчето Малала Јоусафзаи е префрлена во воена болница затоа што иако состојбата и е подобрена таа се уште не е вон животна опасност. Станува збор за девојчето што беше ранета при напад на Талибанци поради нејзните натписи на блогот на ББС за Талибанците. Нападот на девојчето предизвика голем интерес во јавноста. Пакистанските власти понудија 100 илјади долари награда за оној кој што ќе ги фати напаѓачите.
XS
SM
MD
LG