Достапни линкови

ОН со апел за спречување на брак со малолетнички


Девојчиња - невести
Обединетите Нации повикаа на поголеми напори во светот против принудувањето на брак на малолетнички. Според нив, со склучувањето брак со малолетни девојчиња се кршат нивните основни права, често се принудени на сексуално ропство и немаат никакви можности за образование и здравствена заштита. Се проценува дека годишно, околу 10 милиони девојчиња во светот под 18 години, се принудени на брак.
XS
SM
MD
LG