Достапни линкови

Форум за медиуми во Астана по казахстански терк


Казахстанскиот претседател Нурсултан Назарбаев изјави дека експанзијата на пристапот до информации ја наметнува и неопходноста од морална одговорност на медиумите кон општеството. Назарбаев говореше на 10-тиот евро-азијски форум во Астана, на кој учествуваат над 450 делегати од 40 земји, вклучувајки и политичари, новинари и други медиумски работници. Се расправа за последиците врз регионот од Арапската пролет, а тема е и ,,Колапсот на милтикултурната политика во европските земји.
XS
SM
MD
LG