Достапни линкови

Украина ќе добие поефтин гас ако се приклучи во Царинската Унија


Украинскиот премиер Николаи Азаров изјави дека цената на рускиот гас ќе биде значително намалена доколку Украина се приклучи кон Царинската Унија на Русија, Казахстан и Белорусија. Тој додаде дека Русија тоа го постави како услов, тврдејќи дека следниот ден откако Украина ќе го стори тоа, цената ќе биде намалена за речиси 3 пати. Азаров изјави дека пристапувањето кон Царинската Унија ќе биде одговор од проблемите од национален интерес.
XS
SM
MD
LG