Достапни линкови

Николиќ: Србија ќe биде мост меѓу Истокот и Западот


Српскиот претседател Томислав Николиќ изјави дека стратегиска цел на Србија е членство во Европската Унија, но, тоа не значи дека Белград ќе престане тесно да соработува со Русија за проекти како што е гасоводот „Јужен поток“.
„Секогаш сум сметал дека Србија ги има сите услови да биде мост меѓу Истокот и Западот.
Би претставувало голема грешка ако не ја искористиме толку добрата позиција“, рече Николиќ пред денешната посета на Италија.
XS
SM
MD
LG