Достапни линкови

Нишани - Албанија очекува кандидатски статус за ЕУ


Албанија очекува да добие статус на земја-кандидат за членство во ЕУ, изјави албанскиот претседател Бујар Нишани.
Нишани додаде дека земјата успешно се справила со последиците од светската економска криза, покажувајќи позитивни економски резултати благодарение на својата макроекономска политика, добрите структурни реформи, либерализација на трговијата и на создадената бизнис клима.
XS
SM
MD
LG