Достапни линкови

Пријавени 71 филм од неанглиско подрачје за Оскар 2012


Филмот „Коцка Шеќер“ номиниран од Иран за Оскарот 2012
Академијата во Лос Анџелес соопшти дека добила рекордни 71 филм за Оскарот 2012 од странско говорно подрачје.
Од нив ќе бидат одбрани само 5 филма кои ќе бидат официјално номинирани. Номинациите ќе бидат објавени на 10 јануари.
Лани Оскар за фил од неанглиско говорно подрачје доби иранскиот „Сепарација“.
XS
SM
MD
LG