Достапни линкови

Трошоците за живот рипнаа за 5 отсто во однос на лани


Државниот завод за статистика соопшти дека трошоците на живот во септември во однос на август годинава се зголемени за 1,4 отсто,додека во однос на септември лани за 5,3 отсто. Според податоците порастот цените на стоките и на услугите за лична потрошувачка е забележан во образование за 10, отсто, транспорт за 2,7, Храна и безалкохолни пијалаци за 2,3, и останати стоки и услуги.
Намалување на цените има во групите -рекреација и култура за 1,1 отсто и Мебел, покуќнина и одржување на покуќнина за 0,3 отсто.
XS
SM
MD
LG