Достапни линкови

Стартува Европскиот механизам за стабилност


Министрите за финансии од земјите членки на евро-зоната, на денешниот состанок во Луксмебург, и официјално ќе го стартуваат Европскиот механизам за стабилност, кој ќе располага со сума од 500 милијарди евра до 2014-та година. Фондот ќе биде користен за позајмици на државите кои имаат финансиски проблеми, во замена за стриктни фискални и структурни реформи. Постојат страхувања дека сумата од 500 милиони евра нема да биде доволна за спас на евро-зоната.
XS
SM
MD
LG