Достапни линкови

Локални избори во БиХ


Во БиХ денеска се оддржуваат локални избори. Резултатите од денешните избори ќе ја овозможат преглед на поставеноста на политичките партии и нивните сили во пресрет на парламентарните и претседателските избори кои треба да се оддржат во 2014 година.
Муслиманите во земјата се загрижени дека Србите може да ја добијат контролата врз Сребреница, град каде што во 1995 година за време на конфликтот беа убиени 8w илјади муслимански мажи и момчиња. Гласачаите очекуваат дека на новата локална власт ќе биде во рацете на етничкото мнозинство во гласачкото место.
XS
SM
MD
LG