Достапни линкови

Иран репресира наставници и професори


Хјуман Рајтс Воч ги повика иранските власти да ги ослободат 7-мината уапсени наставници и да престанат со малтретирањата на останатите. Според оваа организација иранските власти уапсиле најмалку 39-мина наставници од 2009-та година под различни обвинувања. 7-мина од нив сеуште се во затвор, главно поради искажани мислења, различни од официјалната политика или пак заради синдикални активности.
XS
SM
MD
LG