Достапни линкови

Аеродромот Ризине го доби името Вацлав Хавел - Аеродром Прага


Прашкиот Аеродром Ризине официјално е преименуван во Вацлав Хавел - Аеродром Прага.
Денешниот датум е одбран затоа што да беше жив првиот пост - комунистички претседател на Чешкословачка,
Хавел денеска ќе полнеше 76 години. Хавел, познат писател и дисидент човек со голем углед во Чешка и Словачка почина минатата година во Декември.
XS
SM
MD
LG