Достапни линкови

Шпигел - Турција беше сама против Сирија


Aчкале
НАТО ја остави Турција сама во војна против Сирија, се велио во анализата на интернет изданието на германското списание „Шпигел“.
„Шпигел“ истакнува дека Турција дала „цврст одговор“ на гранатирањето од сириска страна на нејзина територија, по што турската армија гаѓала позиции во Сирија. .
Списанието, меѓутоа, додава дека во тој процес „НАТО ја оставил сама Турција во војната, која е една од најважните негови членки“.
И покрај тоа што на вонредната средба по нападот во Акчакале НАТО отворено изрази „солидарност“ и „поддршка“ со Турција, зад кулисите позицијата е различна, затоа што НАТО стравува да влезе во „воена завршница“ во Сирија, пишува „Шпигел“.
XS
SM
MD
LG