Достапни линкови

Грција нема да добие пролонгирање на рокот за исплата на долгот


Грција не може да добие подолг временски период за да го исплати делот од својот државен долг, на што инсистира Европската централна банка (ЕЦБ), изјави претседателот на оваа финансиска институција Марио Драги. Тој додаде дека доколку се прифати барањето на Грција да и се даде подолго време да го исплаќа својот долг кон ЕЦБ, тогаш тоа ќе се смета како дирекно финансирање, што е забрането според договорите на ЕУ.
XS
SM
MD
LG