Достапни линкови

Пилај побара од Србија да ја повлече забраната за Парадата


Комесарката за човекови права од Обединетите Нации Нави Пилај денеска ги повика српските власти да се спротивстават на предресудите и да овозможат оддржување на Парадата на Гордоста во Белград.
Таа побара од српските власти да им обезбедат соодветна заштита и да им овозможат на припадниците на ЛГБТ популацијата да ја оддржат својата манифестација, затоа што забраната како одговор на насилните напади врз ранливите групи во општеството е кршење на основните човекови права.
XS
SM
MD
LG