Достапни линкови

Штрајк на израелските новинари


Вработените во израелскиот весник Харец почнаа штрајк во знак на протест поради планираното отпуштање на околу 100 работници. Вработените соопштија дека денешниот број на весникот нема да излезе од печат. Нарец има релативно мал тираж, но се смета за доста влијателен весник, особено меѓу припадниците на израелската елита. За кризата во медиумскиот сектор во Израел сведочи и минатомесечната продажба на угледниот весник Марив кој го купи ривалски издавач.Повеќето од неговите 2000 вработени се очекува да бидат отпуштени од работа.Стотици вработени во Марив бараат од Владата да интервенира и да помогне да се реши кризата во медиумскиот сектор.
XS
SM
MD
LG