Достапни линкови

Азија - намалени проценките за раст во 2012/13


Манила - Азиска Банка за Развој
Азиската Банка за Развој ги намали проценките за равој на Азија во 2012 и 2013. Растот на Кина е намален за речиси еден процент од 8,5 на 7,7 насто.
Во соопштението на Банката во Манила се наведува дека краткорочно кинеската економија ќе трпи штети, но дека на долг план ќе избегне голем економски пад.
Во глобала за 45 земји на азискиот континент и Пацификот се неведува дека растежот ќе биде 6,1 насто во 2012 и 6,7 проценти во 2013.
XS
SM
MD
LG