Достапни линкови

Азербејџан нема му помогне на Израел против Иран


Азербејџан, Баку
Азербејџанскиот портпарол на министерството за надворешни работи Елман Абдулајев изјави денеска дека на ниедна држава нема да и биде дозволено да ја користи нивната териротија за напади врз соседите. Тој додаде дека владината позиција ќе остане непроменета и цврста и дека односите на Азербејџан со соседите и понатаму ќе бидат базирани на приципите на пријателство. Ваквите коментари на министерот следуваат откако дел од светските медиуми пласираа инфомација дека постои шанса Азербејџан да и понуди на Израел помош доколку Израел одлучи да започне воена кампања против Иран поради контроверзната нуклеарна програма.
Тензиите меѓу Иран и Азербејџан ескалираа изминативе месеци поради многу отворени прашања како и поради извештаите за блиските односи на Аербејџан со иранскиот ривал Израел
XS
SM
MD
LG