Достапни линкови

Полициска интервенција при студентски протести во Косово


Косовската полиција интервенираше на студентските протести, отако поголема група влегла во дворот на Ректоратот на Универзитетот „Хасан Приштина“ јавува дописникот на новинската агенција МИА. Биле уапсени неколку студенти а другите биле отстранети од дворот на Ректоратот. Раководството на студентскиот парламент, на кој му се придружиле и други студенти, протестирале пред Филолошкиот факултет каде требало да се одржи свеченососта по повод почетокот на новата академска година. Студентите го блокирале влезот на поканетите гости за свеченоста, каде што меѓудругото требало нов менаџменсти тим официјално да ја преземе функцијата. Студентите смеаат дека тие промени се политички.
XS
SM
MD
LG