Достапни линкови

Србија го зголемува ДДВ


Данокот на додадена вредност во Србија од денеска се зголемува од 18 на 20 проценти. За животните намирници останува непроменет и ќе изнесува 8 насто. Со мерката се очекува прилив од 35 милијарди денеари повеќе во државниот буџет до 2013 година. Од денеска се зголемуваат акцизите за дизел гориво, течен нафтен гас и на цигарите.Новина е и тоа што занаетчиите нема да бидат обврзани да користат фискални каси.
XS
SM
MD
LG