Достапни линкови

Лидерот на Бурма би прифатил демократски избор


Лидерот на Бурма Теин Сеин изјавил за БиБиСи дека би ја прифати лидерката на опозицијата Аунг Сан Су Чи за претседател. Во интервјуто поранешниот лидер на воената хунта која владееше во Бурма со децении, изјави дека волјата на граѓаните ќе биде испочитувана, без разлика кој ќе биде избран на изборите во 2015 година. Но тој додаде дека војската која и пнатаму ина најманогу места во парламентот ќе продолжи да ја игра клучната улога во Бурма.
XS
SM
MD
LG