Достапни линкови

На Словенија не и треба странска помош


Словенечкиот претседател Јанез Јанша
Словенечкиот претседател Јанез Јанша изјави дека на неговата земја не и треба помош од Европската унија, и покрај кризата во банкарскиот сектор која предизвика загриежност кај инвеститорите. „Словенија е во состојба сама да ја надмине заканта од банкрот, со неопходните структурни реформи“ изјави Јанша кој како најитна краткорочна цел ја наведе стабилизацијата на банкарскиот систем.
XS
SM
MD
LG