Достапни линкови

ММФ со заем за Босна од 520 милиони долари


ММФ го одбри двегодишниот заем за Босна и Херцеговина во вредност од 520 милиони долари.
Целта на заемот е подршка на владината економска програма. Според Меѓународниот Монетарен Фонд,
во изминативе месеци економското опоравување во Босна го губи здивот.
XS
SM
MD
LG