Достапни линкови

Котески - во АРМ нема место за политички импровизации


Шефот на Генералтабот на АРМ Горанчо Котевски положи цвеќиња на споменикот на загинатите бранители во 2001.2012
Началникот на ГШ на АРМ, Горанчо Котески информираше дека поднел иницијатива за дисциплинска постапка за четворицата униформирани припадници на АРМ кои го придружуваа министерот Бесими во полагањето венец на споменикот на ОНА во Слупчане.

„Во одбраната и АРМ нема место за политички импровизации“, вели Котески.


Котески смета дека „Белата книга“ на одбраната, како стратешки документ, прво требаше да се објави на македонски јазик, а дури потоа да се преведува на албански и англиски јазик.

„Тоа е стратегиски документ, не е туристичка публикација“, изјави денеска Котески,
XS
SM
MD
LG