Достапни линкови

Во Македонија уште два случаја на западнонилска треска


Потврдени се уште два позитивни случаја на западнонилска треска, информира денеска раководителот на Секторот за превентивна здравствена заштита Јованка Костовска.

„Се работи за пациентка на возраст од 84 години, сместена на Клиниката за инфективни болести и за дете на возраст од околу две години, сместено на Клиниката за детски болести. И двата пациента не патувале надвор од Македонија“, изјави раководителот Костовска.

Во Македонија досега се евидентирани петмина заболени од западнонилска треска, од кои еден почина.
XS
SM
MD
LG