Достапни линкови

Бизнис довербата во Германија опаѓа 5 месеци по ред


Бизнис довербата во Германија опадна во Септември што е 5 ти месец по ред, се наведува во студијата на минхенскиот ИФО центар за бизнис климата чиј индекс од 102,3 во Август падна на 101,4 во Септември.
Ова е најниско ниво во изминативе 30 месеци.
Во анкетата, во која се оценуваше состојбата и се даваа очекувања за следните 6 месеци, учествуваа 7 илјади изврни директори на компании.
Додека повекето европски земји се соочуваат со турбулениции, Германија е и натаму во позитива. Втортиот квартал покажа раст од 0,3 насто.
XS
SM
MD
LG