Достапни линкови

Тодоров утре на средба со синдикатите,реакција на СДСМ


Министерот за здравство Никола Тодоров за утре закажа средба со претставниците на сите синдикати за здравство. На средбата, меѓудругото, ќе стане збор и за протестот на лекарите во кругот на установите, најавен за понеделник. Реагираше СДСМ. Во писмената реакција на СДСМ на денешната прес-конференција на министерот Тодоров се вели дека Првиот министер во историјата на Македонија кој што со тужба против Синдикат го одложи штрајкот на лекарите продолжува да држи прес-конференции за активности што се секојдневна работа на едно министерство. Според СДСМ, министерот Тодоров во време кога јавното здравство во Македонија е во фаза на целосен распад, нема намера да се зафати со најсуштинските прашања: се полошиот квалитет на здравствена услуга.
XS
SM
MD
LG