Достапни линкови

Вељаноски: стратегиска определба влез во ЕУ и НАТО


претседателот на Собранието на РМ Трајко Вељаноски
„Во Македонија е општоприфатена стратешката определба за членство во Европската унија и НАТО како најсилна гаранција за стабилноста и иднината на нашата држава, која е проследена со низа реформи“, рече претседателот на македонското Собрание на Трајко Вељановски, во неговиот говор на Конференцијата на претседателите на европските парламенти во Стразбур. Во својот говор, Вељановски посебно инсистирал на заштитата на правата на етничките заедници, како „посебно значен индикатор за степен на развојот на демократијата, како и за согласноста со европските стандарди и вредности“ во државите со мултиетнички, мултирелигиозен и мултикултурен состав, каква што е Македонија.
XS
SM
MD
LG