Достапни линкови

Хрватска - отпуштање на 20.000 државни службеници


Хрватскиот министер за финансии Славко Линиќ најави отпуштање на 20.000 вработени во државната управа и во јавниот сектор, наведувајки дека државните службеници и следната година ќе бидат без додатоци на плата, регрес и други вонредни примања загарантирани со досегашните колективни договори.
Мерките за штедење кои Владата ги почна мора да продолжат и да се спроведуваат и следната година, изјави Линиќ.
XS
SM
MD
LG