Достапни линкови

Во Москва со камери против сообраќајните прекршоци


Градските власти во Москва планираат драстично заголемување на бројот на камерите низ улиците на градот како дел од мерките против опасните возачи. Според главниот инспектор за сообраќај во Москва, Александар Илин, од почетокот на годинава во Москва биле регистрирани над 2,2 милиона сообраќајни прекршоци. Според него, видео камерите помогнале да се намалат сообраќајните несречи, а автобусите се движеле за 30 насто побрзо, бидејки лентите резервирани за нив не биле толку зафатени од приватни возила. Палнирано е до 2013-та во Москва да има 800 камери, а и тоа не била конечна бројка.
XS
SM
MD
LG