Достапни линкови

Основниот суд ќе пресече- Ќе се штрајкува или не ?


Денеска Основниот суд во Скопје треба да одлучи дали ќе им забрани на лекарите да штрајкуваат. Судот треба да се произнесе по тужбата што ја поднесе Министервото за здравство против Самостојниот синдикат на Клинички центар. Министертвото бара се донесе привремена мерка со која би се забранил штѕрајкот затоа што според нив бил незаконски. По вчерашното прво рочиште претседателот на Самостојниот синдикат д-р. Дејан Ставриќ изјави дека ќе ја почитуваат одлуката на судот каква и да е но тоа нема да значи дека нема да донесат нова одлука за штрајк доколку не успеат преговорите со министертвото.
XS
SM
MD
LG