Достапни линкови

ССМ и КСС постигнаа договор за синдикално здружување


Живко Митревски, претседател на ССМ.
Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) и Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) постигнаа договор за здружување на синдикалното членство.
На денешната средба во ССМ низ конструктивна расправа двете организации ја прифатија идејата за синдикално здружување и се договорија за формирање работни групи кои ќе работат на изготвување на потребните документи за здружување, соопшти Сојузот на синдикатите на Македонија по средбата.
XS
SM
MD
LG