Достапни линкови

Британски војници може порано да се повлечат од Авганистан


Британскиот секретар за одбрана Филип Хамонд изјави дека ја разгледува можноста дел од британските војници во Авганистан да се вратат дома порано од очекуваното. Околу 500 британски војници треба годинава да се повлечат и да се вратат дома а околу 9 илјади ќе останат да им помогнат на авганситанските безбедносни сили. Тој додаде дека пораката што ја добива од терен укажува дека е можно во 2013 година да биде зголемен бројот на војници кои ќе се повлечат од Авганистан.
XS
SM
MD
LG